Gruppen for oss som lider av søvnløshet

Bilde av hvit dyne i mørkt rom, med teksten "Vi med søvnproblemer". Laget i Canva.

Lider du av insomni, forsinket søvnfasesyndrom eller en annen form for søvnmangel? Her kan du komme i kontakt med andre som befinner seg i samme situasjon!

Facebook-gruppen «Vi med søvnproblemer» er opprettet for nettopp oss som lider av en primær eller sekundær søvnplage. Dette er en støttegruppe for deg med svekket søvnkvalitet, der mange av oss faller litt utenfor hverdagen og livet generelt. Dette er en gruppe du kan komme til for å samtale med andre i lignende situasjon, få forståelse, hjelp og støtte når du har behov for det.

«Det er gjort undersøkelser av hyppigheten av søvnlidelser i både Norge og i andre land, og de fleste undersøkelser viser at 10-15% av den voksne befolkningen lider av alvorlige og langvarige søvnproblemer.» Dette skriver Helse-Bergen.no.

Da jeg selv har levd med søvnsykdommen insomni så lenge jeg kan huske, har jeg sårt hatt behov for å møte andre i lignende situasjon. Jeg har deltatt på kurs, vært på foredrag, lest og søkt meg opp på alt som måtte ha med søvn å gjøre, i håp om å finne tilhørighet et sted. En plass jeg kan komme til for å lufte tanker, forskjellige utfordringer jeg møter på, og kanskje være en støttespiller for andre, både i de tunge og i de gode periodene. En plass hvor jeg vet at forståelse blir servert, hvis ikke annet, da denne gruppen forstår akkurat hva jeg mener eller hvordan jeg har det. Og hvem vet, kanskje vi kan hjelpe hverandre ved å utveksle erfaringer, forslag og tips. For kanskje det som ikke fungerer for meg, fungerer for deg, og omvendt.

For det kan være ensomt å leve i en hverdag der normen er å følge rytmen til samfunnets klokke, men av en eller annen grunn så finner ikke rytmen deg, og du faller utenfor. Jeg kan synes det er ensomt å ikke føle tilhørigheten til samfunnets hverdag, og til de denne hverdagen hører til. At livet skal føles enda vanskeligere fordi man føler man står alene oppi det hele, vil jeg gjerne gjøre noe med.

Så om du kjenner deg igjen og har lyst til å samtale med andre i lignende situasjon, meld deg inn i Facebook-gruppa «Vi med søvnproblemer» her.

Om du skulle kjenne noen andre som kan ha behov for en slik gruppe, del gjerne denne siden videre. Om det skulle være noen spørsmål eller ønske om kontakt, legg igjen en melding i kommentarfeltet under, eller send meg en mail her. All hjelp til å nå ut til flest mulig settes uendelig stor pris på!

Anette

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.